shadow

Wees lief voor jezelf

Steeds meer mensen kampen met burn-outklachten. Dat blijkt uit de tweejaarlijkse ´Arboblans´van onderzoeksinstituut TNO. Volgens TNO zijn er twee belangrijke oorzaken voor de stijging van het aantal burn-outklachten. Allereerst ervaren mensen minder vrijheid als ze aan het werk zijn. Ten tweede wordt er meer van hen gevraagd. Dit verhoogt werkdruk en -stress. Daarnaast is het zo dat burn-out niet alleen is voorbehouden aan fulltime werknemers. Ook mantelzorgers, parttimers, ouderen en tieners moeten er tegenwoordig al aan geloven. We zijn met z´n allen zo druk en raken aardig overprikkeld. Gelukkig kunnen we er zelf wel iets aan doen. Begin bij het begin; wees lief voor jezelf!

Maar, hoe vaak ben jij echt lief voor jezelf? Lief zijn voor een ander is veel makkelijker. Je bent lief voor je partner, je kinderen, je ouders, je vrienden of je huisdier. Je staat voor iedereen klaar en helpt waar je kan. Maar wat doe je voor jezelf…? Werken, haasten en moeten…. Helaas moeten velen van ons toegeven dat ze dus eigenlijk te weinig goed voor zichzelf zorgen.Toch is dat heel belangrijk. Want als je lief bent voor jezelf en goed voor jezelf zorgt, heb je uiteindelijk meer energie om ook goed voor een ander te zorgen. 

We weten allemaal dat gezond eten, bewegen en ontspannen belangrijk zijn voor onze gezondheid. Goy´s Genieten kan je daar een handje bij helpen. Met onze creatieve activiteiten, workshops en reguliere lessen kun je bijdragen aan een goede zorg voor jezelf. In de komende weken hebben we naast onze wekelijkse lessen een aantal mooie, nieuwe activiteiten voor je die je zeker een zetje in de goede richting kunnen geven. 

Mirthe begeleidt op vrijdagavond een inspiratieavond over Essentiële Oliën en op zondag 17 februari vindt er voor het eerst bij ons een Ochtend Retraite plaats; Mindful & Ontspanning. Een dag later besteden we aandacht aan filosofie & yoga in een workshop door Mevrouw Helderder en Festina Lente Yoga. 

Uiteraard hebben we nog onze wekelijkse lessen. In de kalender vind je hier meer informatie over.

Onze lessen en workshops richten zich op balans, rust en tijd voor jezelf. Op dit moment zijn er veel activiteiten op het gebied van ontspanning door te bewegen. Maar we zijn er natuurlijk ook voor de creatievelingen onder jullie die graag ontspannen aan onze altijd gezellige DoodleTafel of in de sfeervolle keuken tijdens een gezellige kookworkshop. Er zitten verschillende leuke activiteiten in de pijplijn, dus hou onze site en de nieuwsbrief in de gaten. En dan hopen we je snel bij Goy´s Genieten te mogen begroeten. 

  • Astrid –
Delen = samen genieten!