shadow

Van rust naar actie

Ja ik weet het, inmiddels al een aantal weken verder in deze bizarre tijd. Weken waar ik alles behalve stil heb gezeten, maar merkte dat ik de eerste periode vooral nodig heb gehad om de nieuwe balans weer even te vinden. Gezin thuis, Goy’s Genieten dicht, werk door, maar taken minder. Mijn focus lag even geheel op alles in en rondom huis en dat was best fijn. Het kon nu ook, dus er extra van kunnen genieten en ook echt tot rust gekomen. Nou scheelt het al enorm dat we buiten wonen en dat het weer meer dan een beetje mee heeft gewerkt.

Ik start iedere ochtend op met een heerlijke wandeling langs het kanaal. Iets dat ik mij al veel vaker had voorgenomen, maar er suf genoeg vaker wel dan niet iets tussen liet komen. En ooh wat is dit lekker om zo je dag te beginnen, zo’n start maakt al dat de rest van de dag ook 9 van de 10 keer lekkerder loopt. Hier bij Goy’s Genieten zijn bijna alle activiteiten direct of indirect erg goed voor je gezondheid, maar stress vermindering toch vaak het meest effect. En stress krijg je natuurlijk niet alleen van vervelende dingen.  Ik heb met mijn ADD overvolle hoofd en gebrek aan tijdsbesef normaal gesproken dagelijks echt wel mijn portie stress wanneer ook mijn agenda nog overvol is.

Geen zware depressief makende stress zoals nu bv veel voorkomt met corona problemen Maar wel continu aan staan en daardoor genoeg adrenaline door mijn lijf gieren om stress hormonen aan te zetten en immuunsysteem te verzwakken. Nou dat heb ik dus nu fijn even niet, hoef zelf nergens meer op tijd heen, jongens oud genoeg om hun schoolwerk zelfstandig op te pakken en faciliteer ik alleen zoveel mogelijk en loop dus ook nog eens heel veel buiten. Zit hier echt niet de buddha himself te wezen, maar een heel stuk relaxter ben ik wel. En in die rust is het uiteraard ook tussendoor flink aan het borrelen en bruisen en vond ik het nu langzamerhand ook wel weer tijd worden af en toe uit mijn groene holletje te komen.

Er lagen al veel leuke ideeën op de plank en nu de tijd om het ook daadwerkelijk op te gaan pakken.  Komende tijd gaan jullie dus echt meer van mij/ons horen. Te beginnen met koningsdag een high tea to go van Chantal. Het Rustpunt gaat al een beetje open, net zoals binnenkort de groentekraam met ook afhaal (picknick) mogelijkheden van o.a. Pure&Easy zodat iedereen die al van de wandeling of fietstocht hier geniet zo nodig wat mee kan nemen. En dan zijn we nog wel met echt leuke passende Goy’s Genieten dingen bezig waar jullie dus snel meer van gaan horen. Altijd al kleinschalig en bouwend aan een goed immuunsysteem en nu natuurlijk helemaal.

Nou we gaan vandaag zelf even ons nieuwe picknickkleed uittesten (uiteraard ergens langs t kanaal en niet hier op de stenen), maar er komt dus een tijd dat ook jullie hier gebruik van kunnen maken;-)

Zorg goed voor jezelf, zorg voor elkaar en geniete & ontspan wanneer mogelijk.

Warme groet Simone

Delen = samen genieten!