shadow

Van blij naar boos naar (misschien naïef) positief…

Ja ik ben altijd blij geweest met het land waarin ik woon, op de plek waar ik woon en zeer zeker ook met wie ik er woon. Vooral over de laatste (twee )absoluut geen twijfel, maar over het eerste punt mij voor het eerst in mijn leven kwaad gemaakt . Uiteraard geheel in perspectief zien want heb nog geen emigreerplannen😉 Maar de situatie waar we nu in zijn beland raakt mij. Vraag mij soms af waarom het mij zoveel raakt want het niet kunnen los laten zorgt soms ook voor sfeer in directe omgeving en kost mij zeker ook energie die ook voor andere zaken kan worden ingezet. Maar goed het is niet anders en de kern is dat ik heel mijn leven al geloof dat een verhaal meerdere kanten heeft. Kanten die allemaal evenveel recht hebben gehoord te worden en in zo’n land dacht ik dus ook te wonen!  Vrijheid van meningsuiting zolang je niet de intentie hebt iets of iemand kwaad te doen en ik houd sowieso van de positievere benadering van wat voor uiting dan ook!

Voor mij nooit iets direct de waarheid alleen omdat de meerderheid dat lijkt te vinden. Dat we keuze hebben is fijn en dat we in een land leven dat we überhaupt een keuze hebben nog fijner. Maar respecteer dan ook alsjeblieft ieders keuze gebaseerd op ieders eigen waarheid.

Lezers die mij kennen weten dat hier thuis twee waarheden op één kussen slapen en dat gaat meer dan goed, dus waarom buiten dit huis dan vaak niet. Het voelt hier prima in balans, ene keer schiet het wat door naar de ene kant, andere keer naar de andere kant. Niets mis mee. We leren van elkaar en heb het vaccin toentertijd dan ook geheel zonder druk bewust genomen en fijn dat we de wetenschap en kennis in huis hebben voor dit soort oplossingen.  Alleen mijn kinderen zijn in de situatie van nu nog even een brug te ver. En dat zij vrije keuze hebben om eigen beslissing te nemen vind ik prima wanneer de wedstrijd eerlijk gespeeld wordt.  En dat gevoel heb ik nu allerminst! Met goede argumenten mag je ons overtuigen, van deze (sociale) druk word ik erg verdrietig.

Maar negatief denken helpt mij hier ook niet echt. Heb dus deze week het omdenk pad genomen. Ik kan toch best positief zijn over wat deze situatie mij tot nu toe heeft gebracht. Een nog hechter gezin dan ik al dacht te hebben, een kant van mijzelf waarvan ik niet wist dat ik het in mij had, maar die ik voor andere acties prima in kan zetten😉 een nieuwe hobby.. online luisteren en kijken naar filosofen & wetenschappers van brein tot historie en alles wat daar tussen zit… er gaat een wereld voor mij open. Maar het voor mij allerbelangrijkste ……………heel veel warmte en verbinding om mij heen. Ik hoor het meerdere mensen zeggen, het moet absoluut geen onprettige discussie worden, maar zoveel gesprekken met vrienden, familie en kennissen hebben ineens heel veel meer diepgang gekregen. Aan de vaccinatievoorkeur voorbij gaande kom je heel snel bij iemands waarden en normen en dat voelt meestal als een bijzonder waardevolle toevoeging aan een gesprek.

En ook al ben ik nog alles behalve overtuigd dat het vaccin niet schadelijk is en vooral dat het voordeel voor jongeren (of ieder ander met een uitmuntend immuunsysteem) zelf en onze maatschappij absoluut niet zichtbaar en zelf nog onbewezen is.  En vind ik het dus zelf alles behalve waard een gok mee te nemen. En ook al ben ik nog steeds van mening “genoeg is genoeg, mooi dat de vaccins er zijn voor iedereen waar het zin heeft of die er zin in heeft, maar virus helemaal uitroeien gaat mijns inziens hiermee toch niet gebeuren”…….

En toch…….. ook hier zijn onze jongens straks waarschijnlijk gevaccineerd in deze bizarre wereld die dwang geen dwang noemt.  Zelfs al zie ik voor hen en onze omgeving geen enkel gezondheidsvoordeel (dat de nadelen overtreft) voor wat corona betreft, het sociale en daarmee psychologische voordeel zie ik heus wel. Hoe volgzaam ik altijd ook was want zou niet graag in leiderschapsschoenen staan, respect voor iemand die op deze manier zijn gelijk wil halen heb ik inmiddels steeds minder. Zolang er mensen buiten worden gesloten op deze bijzondere gronden sluit ik mij echt vol overtuiging aan bij het tegengeluid. Want geen misverstanden, dat ik zelf bewust voor een vaccin heb gekozen neemt niet weg dat ik alle begrip heb dat iemand dat niet doet. Om wat voor reden dan ook. Wanneer je bv al heel je leven op aan andere manier naar gezondheid kijkt dan het huidige systeem nu vaak doet. En sowieso blijft deze situatie van het elkaar (in mijn ogen onnodig) moeilijk maken mij pijn doen al betreft het mijzelf niet.

Dus mijn oprechte steun aan hen blijft en aangezien dat over het algemeen een erg positieve, sociale en liefdevolle doelgroep is durf ik in dit verhaal ook wel positief te blijven. Het komt vast goed met deze rare wereld, we moeten er gewoon samen doorheen en dan wordt het alleen maar mooier♥

Delen = samen genieten!