shadow

Dansende hormonen 2

Vrijdag 13 december alweer 13 jaar samen en zes jaar getrouwd met de allerliefste. En zeker de geduldigste want wat hormonen betreft kan Bart bij mij zijn hart wel ophalen😉 We waren namelijk nog geen drie maanden officieel samen of ik was zwanger……Voor iemand die nou niet direct haar hele leven al werd overspoeld door moedergevoelens best even een ommezwaai. Maar echt een van onze twee mooiste cadeautjes en waarschijnlijk direct een behoorlijk solide basis voor de rest van onze relatie. Want vergeleken met toen zijn mijn hormonen van nu natuurlijk nog niets alleen ligt er bij zwangerschap zo’n fijn roze wolk sausje overheen dat je nu niet meer hebt. Maar gelukkig heb je daar als het goed is, veel andere handige dingen voor terug. Zoals het elkaar door en door kennen, daardoor flink mogen klagen en mopperen waar niet eens meer naar geluisterd wordt, een emotionele bankrekening die gelukkig wel goed gevuld is😉 en vooral het elkaar volledig vertrouwen respecteren en waarderen. Pittige tijden heeft iedereen wel neem ik aan, maar een fijn thuis wel een heerlijk veilig plekje waar je je altijd lekker even terug kunt trekken uit de vaak erg drukke buitenwereld.

Maar ben niet de enige in huis met dansende hormonen, een puberzoon en een die daar tegenaan hangt zorgt heus dat ik mij soms ook nog wel wat verder wil terugtrekken. Ergens op een onbewoond eiland of zo! Kan hier op zijn tijd behoorlijk knallen of grommen, enige wat ik daar op kan zeggen is dat ik mijn liefhebbende echtgenoot daardoor nog meer waardeer ! En zolang we het met de gezellige en vele leuke dingen maar in balans weten te houden gaat ook dit vast voorbij. Evenals twee zwangerschappen vlot achter elkaar, stress van half jaar in de modder in t Goy kamperen wachtend op ons huis, daar vervolgens vrijwillig een paar jaar lang regelmatig pubers in huis genomen, toen maar weer gaan verhuizen naar ’t Goy een bouwproject om daar een eigen ietwat drukke en uitgebreide droom te starten. Stress hormonen, te weinig slaap hormonen, onregelmatige leefstijl doordewar hormonen, 40 plus hormonen. Noem ze maar op en ik heb ze in huis! En toch houdt ie van me….en daar word ik dan wel weer heel blij van!

Delen = samen genieten!