shadow

Workshop groente fermenteren


Evenementgegevens

  • Datum:

workshop fermenterenWat is fermenteren?
Fermentatie is niet nieuw. In het tijdperk dat er nog geen koelkasten bestonden om ons eten te bewaren, moesten onze voorouders iets anders slims bedenken. En dat deden ze.  Tijdens het fermentatieproces gaan schimmels, bacteriën en gisten (zogenoemde micro-organismen) aan het werk. Zij zorgen ervoor dat de smaak, het uiterlijk en de geur van het product veranderen. De micro-organismen breken de onderdelen waar voedsel uit bestaat op, waardoor het eten makkelijker verteerbaar wordt. Hoe het precies in zijn werk gaat en wat je daarvoor nodig hebt, legt Yvon op deze avond uit.

Waarom zou je fermenteren?
Tegenwoordig wordt bijna een derde van al het voedsel verspild. Hartstikke zonde natuurlijk. Je eigen groente fermenteren helpt verspilling tegen te gaan. Daarnaast vergroot fermentatie het aantal voedingsstoffen in het voedsel en is het ook nog eens goed voor je darmflora. Reden genoeg dus om het eens te proberen!

Wat ga je fermenteren?
Tijdens de workshop van VitalIvon ga je gefermenteerde groentegerechten maken met bijv. komkommer en diverse soorten kool. Daarnaast maak je kimchi (een traditioneel gerecht uit Korea). Yvon  zorgt voor de (weck)potjes, maar als je zelf een mooie pot thuis hebt staan, mag je deze natuurlijk meenemen en vullen met groente.

Informatie
Datum: Maandag 26 november
Tijd: 19:30 – 22:00 uur
Locatie: Goy´s Genieten
Kosten: 30 euro

Inschrijven
Inschrijven kan via onderstaand formulier of via info@vitalivon.nl of een PB op de facebookpagina van VitalIvon.

Aanmelden workshop groente fermenteren

 

Anti spam controle

Delen = samen genieten!
Posted in:
Articles by:
Published: