shadow

Restorative yoga –


Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 26 december 2019


 

Restorative yoga; niet voor watjes!restorative yoga goy's genieten

Restorative yoga lijkt een beetje weggestopt te zijn in yogaland. Veel mensen hebben er een mening over: ´Je hoeft alleen maar een beetje te liggen.´ ´Je gaat er niet eens van zweten.´ ´Het is gewoon een uurtje slapen.´ Dit is erg jammer. Het is juist een hele mooie en waardevolle vorm van yoga!

Druk, druk, druk
In een wereld waarin we altijd druk zijn, continu op ´aan´ staan en soms te weinig tijd nemen om te luisteren naar ons lichaam, is het juist zo belangrijk om tijd te nemen voor ontspanning. Als je ontspant, kun je bijvoorbeeld stress beter de baas.

De stilte in jezelf zoeken
Restorative yoga begeleid je op een zachte manier naar binnen. Naar wat er in jouw lichaam en geest speelt. Het leert je om echte rust en stilte in jezelf te vinden. Dit kan soms best confronterend zijn. Emoties en gevoelens die je stiekem hebt weggestopt kunnen ineens opkomen. Door goed gebruik te maken van je adem, kom je hier doorheen en kun je leren om dingen los te laten.

Houdingen en ondersteuning
De houdingen die je tijdens een les restorative yoga uitvoert, worden volledig ondersteund door diverse hulpmiddelen. Er staat een heel arsenaal aan dekens, kussens en blokken tot je beschikking. Het is de bedoeling dat je hele lichaam compleet kan ontspannen tijdens een sessie. Door de houdingen langer aan te houden, worden je spieren goed en diep gestretcht. Dit brengt een diepe ontspanning te weeg. Je laat spanning los, in zowel lichaam als geest.

Voor wie?
Restorative yoga kan door iedereen beoefend worden. Zoek je rust en ontspanning, wil je leren om je adem beter onder controle te krijgen of ben je herstellende van een blessure of heb je chronische klachten als reuma? Restorative yoga kan dan heel goed voor je werken.

 

 

Delen = samen genieten!
Posted in:
Articles by:
Published: